Αλεξία Μπιμπή

Το 1999 ολοκλήρωσα τις σπουδές  μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας κι ενώ ήμουν έτοιμη  να ξεκινήσω την πρακτική μου σα διαιτολόγος,  συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω στη ζωή μου. ΄Ετσι ξεκίνησε η εσωτερική μου αναζήτηση. Αυτό που ήξερα ήταν ότι με ενδιέφερε το σώμα, η υγεία και ο άνθρωπος. Κράτησα  αυτά τα στοιχεία στο πίσω μέρος του μυαλού μου και η αναζήτηση ξεκίνησε, όταν τυχαία (;) βρέθηκα το 2001 στο πρώτο μου μάθημα γιόγκα υπό την καθοδήγηση της Ντούργκα Σάκτι. Άρχισε, λοιπόν, το μονοπάτι της satyananda yoga: παρακολούθησα μαθήματα/σεμινάρια, σάτσανγκ και κίρταν – πράγματα άγνωστα για εμένα τότε.

Η επαφή με αυτούς τους δασκάλους ήταν πολύτιμη και καθόρισαν όχι μόνο το μέλλον μου αλλά και το πώς βλέπω την ίδια τη ζωή. Παρ’ όλο που τότε ήξερα ότι ήθελα να γίνω δασκάλα γιόγκα, από σεβασμό προς τους δασκάλους μου δεν τόλμησα να το εκφράσω. ΄Ετσι, το 2002 άρχισα τις σπουδές μου στο fitness και το 2004  ολοκλήρωσα και την εκπαίδευσή μου στο shiatsu μασάζ. Το 2005 αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσω την εκπαίδευσή μου στη γιόγκα και την αυτογνωσία δίπλα σε δύο καταξιωμένους δασκάλους, τον Ανδρέα Προβελέγγιο και Ηλία Νατζέμυ.

Από τότε εργάστηκα πολλά χρόνια και γνώρισα σπουδαίους δασκάλους και ξεχωριστούς μαθητές, αλλά πάλι κάτι έλειπε από την ζωή μου. Έτσι, το 2012 έφυγα από την Αθήνα, για να ζήσω πιο κοντά στη φύση και να συνεχίσω να εργάζομαι σα δασκάλα γιόγκα, κάτι που δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί στην επαρχία όπου ζούσα. Εκεί μεταπήδησα  από την γιόγκα στο πιλάτες ,ύστερα από την παρακίνηση της τότε εργοδότριας μου. Με αυτόν τον τρόπο ανοίχτηκε ένας καινούργιος δρόμος για εμένα, τον οποίο ακόμα μελετάω  και θα μελετάω, παρ΄όλο που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2014 στο mat/reformer/tower.

Γνωρίζοντας πια τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης του σώματος, του νου και της ψυχής, έγινε σκοπός των μαθημάτων μου να τα μεταδώσω στους ανθρώπους. Αυτό είναι που μου δίνει δύναμη, όρεξη και θέληση να συνεχίζω να εξασκώ και να διδάσκω το σύστημα της γιόγκα και του Πιλάτες.